No items found.

Over ons

Eind 1986 is de combinatie bestaande uit Dolf van der Stouwe en Henk Douna ontstaan. Ook voor 1986 waren beiden al met succes actief in de duivensport. De duivenbacil hebben Dolf en Henk meegekregen van de beide vaders.

In 2014 is Henrie, de zoon van Dolf, op enthousiaste wijze deel uit gaan maken van het team. In het najaar van 2017 heeft hij echter een punt gezet achter het duivengebeuren zodat Dolf en Henk in 2018 weer samen verder gaan.

Het programma spel is het spel waarin de combinatie wil uitblinken. Jaarlijks wordt geprobeerd om zo hoog mogelijk te eindigen in de generaal kampioenschappen binnen hun vereniging en natuurlijk ook in groter verband.

De duivensport wordt bij de combinatie gezien als topsport, waarbij wel gezocht wordt naar een "gezonde" balans. Het plezier in de hobby dient voorop te staan namelijk. Er wordt niets aan het toeval overgelaten om de duiven zo optimaal mogelijk voorbereid aan de start te laten verschijnen. Telkens wordt geprobeerd om verbeteringen aan te brengen, dit zowel in de huisvesting en het systeem maar vooral ook in de kwaliteit van de duiven.

De combinatie is lid van P.V. de Griffioen uit Oosterwolde. De Griffioen is een vereniging met 27 leden waar sprake is van een gezonde rivaliteit maar waar  sportiviteit hoog in het vaandel staat. De vereniging is ingedeeld in Samenspel E (of E1) van de afdeling Friesland '96.