No items found.

6-8-2007 - Op naar de laatste vluchten met de jongen en de eerste natourvlucht


De tijd gaat snel, volgende week al weer de voorlaatste vlucht met de jongen tellende voor de kampioenschappen althans. Uiteraard bestaat er voor de liefhebber nog de mogelijkheid om in te korven voor Morlincourt. Ik noem het sinds jaar en dag de spek en bonen vlucht van het jaar, wel jammer eigenlijk want telt deze vlucht mee dan kan vast en zeker gerekend worden op een aanzienlijke deelname.

Op één na zijn alle jongen van afgelopen zaterdag weer terug. Deze week zullen niet alle duiven meer meegaan. De niet verduisterde jongen beginnen nu te veel te ruien en de helft er van zal thuisblijven. Waarschijnlijk 40 stuks voor Pommeroeul.

Als het enigszins kan gaan de jongen nog een paar keer de mand in deze week, twee keer lijkt mij overigens voldoende omdat ze bij huis nog steeds behoorlijk goed trainen.

Wel gaan we starten met het opleren van de nestduivinnen voor de natour. We hebben inmiddels 20 koppels op eieren. 13 koppels zijn afgelopen zaterdag bij elkaar gezet en deze gaan waarschijnlijk niet eerder mee dan op de tweede natourvlucht. Tevens nog 26 late jongen welke inmiddels een keer of 7 zijn opgeleerd.

Dinsdagmorgen eerst de jonge duiven bij huis 3 kwartier los gehad. Daarna de hele koppel gepakt, inclusief de late jongen en de 20 nestkoppels voor de natour en weggebracht. De jongen naar Frederiksoord en de ouden voor het eerst naar Boyl. De hele meute was voor mij thuis. Op een stuk of 3 na zaten alle jongen al in het hok (terwijl ze al een behoorlijke portie voer gehad hadden).  Van de oude duiven liepen er nog een stuk of 5 druk te doen op het dak.

Woensdagmorgen zowel met de oude duiven als de verduisterde jongen wederom naar Frederiksoord geweest. Omdat het weer aanvankelijk niet zo goed leek had ik de jongen al thuis losgehad en voor een groot deel gevoerd. Toen het echter opklaarde dus alsnog de duiven weggebracht. Ondanks een bijna volle krop voer waren ze voor mij thuis en zaten ze alle 25 weer in het hok. Van de oude duiven ontbraken er eerst 3 duivinnen, deze kwamen echter korte tijd later alsnog.

Woensdagavond nog naar Mariën geweest met een 12-tal duiven voor een controle onderzoekje. Er werden geen mankementen gevonden zodat we de komende weken vol vertrouwen tegemoet kunnen zien.

<<< Terug