No items found.

4-8-2007 - 1e NPO vlucht vanuit Menen


Gisteravond 57 jonge duiven ingekorfd voor Menen, afstand 325 km. De duiven voelden redelijk tot goed aan en zijn volgens mij bijzonder gemotiveerd. Het is een aardigheid om te zien hoe de jonge doffertjes en duivinnen aan het rommelen zijn in het hok.

De niet verduiserde jongen zullen het steeds een beetje moeilijker krijgen, alhoewel moeilijk met een zuidwesten wind?? Afgelopen week de jongen twee keer weggebracht en ze trainen bij huis redelijk.

De jongen zijn gelost om 7.00 uur bij al weer een zuidwesten wind. Jammer dat er niet eens een kopwindje in zit maar goed we hebben het niet voor het zeggen. Trouwens waarom in vredesdnaam de duiven zo vroeg lossen met allemaal inversie waarschuwingen? Vind inversie bij oude duiven minder problematisch dan bij jongen. Kan 100 keer meevallen maar kan ook een enorme invloed hebben op het verloop van de vlucht. Ik verwacht de eersten rond 10.30 uur.

De eerste duif als een blok uit de blauwe hemel om 10.21 uur. Het is de 07-798, duivin van Van Loon soort via Marcel van Zanden en Eijerkamp. Deze duivin vloog ook reeds een eerste in de club vanaf Boxtel. Zij komt nu ongeveer 10 seconden te kort voor een eerste. Snelheid 1617 mpm.

De duiven vallen maar zeer matig. Rond 11.00 uur 20 thuis van de 57. Rond 13.00 uur 45 thuis van de 57. Nog veel te veel achterblijvers, we zijn hierin niet de enige heb ik begrepen. Om 16.00 uur ontbreken er nog 8 op het appel.

In de vereniging wordt het 3, 8, 10 enz. totaal 20 in de prijzen van de 57 ingekorfde duiven. Deze week behoorlijk ingelopen op de koploper. Mogelijk kunnen we er nog een spannend slot van maken. Ook al zal de eerste plaats wel heel erg moeilijk gaan worden. Trouwens om 20.00 uur nog 5 duiven achterwege.

Zondag nog 2 duiven nagekomen dus nog 3 duiven te gaan. Op maandagmorgen rond 6.15 is er nog een jonge duivin thuisgekomen, behoorlijk ligt van gewicht maar wel monter. Maandagavond rond de klok van acht melde de 07-374 zich nog. Al met al dus nog 1 duif achterwege.

 

<<< Terug