No items found.

21-7-2007 - Een mooie overwinning op Boxtel


Voor de derde jonge duiven vlucht hadden we 57 jongen ingekorfd voor de vlucht vanaf Boxtel, 169 km. In de vereniging waren er precies 500 duiven, toch aanzienlijk minder dan vorige week. Helaas zijn er toen veel te veel duiven achtergebleven, hoofdzakelijk veroorzaakt door de erg harde zuidwesten wind.

Ook nu weer een zuidwesten wind maar gelukkig iets gematigder dan vorige week. De eerste duif melde zich om 9.01 uur na een lossing om 7.15 uur. De jonge duivin 07-798 heeft geen seconde gemist en dook als een speer het hok in.  Achteraf blijkt deze tijd met een snelheid van 1582 mpm goed te zijn voor een eerste in de vereniging. Het is een mooie jonge duivin afkomstig uit een Van Loon doffer van Marcel van Zanden keer een dochter uit de Atilla van Eijerkamp.  De tweede duif bij ons op het hok was een schimmel duivin van het soort van Adri Kors.

Totaal 27 in de prijzen en tegen 15.00 uur alle duiven thuis. Een vlucht om met tevredenheid naar terug te kijken vooral gelet op de voorbereiding die ik allerminst goed vond (zie vorig nieuwsitem).

Volgende week op naar Duffel!

<<< Terug