13-7-2007 - De tweede jonge duivenvlucht, ook nu vanaf Heteren


Vrijdagavond 59 jonge duiven ingekorfd voor de tweede jonge duivenvlucht vanaf Heteren. In de vereniging maar liefst totaal 622 duiven in concours. Precies 120 meer dan vorige week.

De jongen stonden er goed op, nu maar hopen dat ze het beter doen dan vorige week. De voorbereiding was goed zei het dat we helaas niet in de gelegenheid zijn geweest om ze nog een paar keer zelf weg te brengen.

Als getekende duiven twee duivinnetjes op eitjes. Hopelijk komen ze morgen mooi op tijd los zodat ze zo weinig mogelijk hinder van de warmte zullen ondervinden.

De duiven zijn inderdaad mooi op tijd gelost om 7.45 uur bij een stevige zuiden wind, windkrahct 4 tot 5. De eerste duif bij ons melde zich om 9.07 uur met een snelheid van 1482 mpm. Het betrof een schimmeltje van het Silver Shadow soort via Adrie Kors. Naar later blijkt beslist geen vroege duif.

Het verloop is bijzonder onregelmatig, duiven komen allemaal vanaf het noorden en er komen zelf dikke koppels vanuit het westen richting het oosten vliegend. Wat dit allemaal te betekenen heeft weet ik niet maar het voorspeld een onregelmatige vlucht hetgeen later ook zo blijkt te zijn. De eerste duif in de vereniging bij voorzitter W. Dijkstra met een snelheid van 1677 mpm Proficiat Willem! Wij starten op de 20e plek en met totaal 26 van de 59 in de prijzen mogen we nog niet eens klagen. Overigens het concours staat een uur open bij ons in de vereniging.

Helaas ontbreken er nog drie op het hok. Hopelijk dat er morgen nog een paar nakomen.

<<< Terug