12-7-2007 - Rust bij de ouden, topdrukte bij de jongen


De oude duiven mogen even relaxen. Je zou het niet zeggen want ze trainen nog steeds graag bij huis, wat dat betreft zouden een paar vluchtjes nog wel welkom zijn geweest. Maar goed ze hebben het hele programma afgewerkt dus voorlopig even gas terug nemen.

\r\n\r\nDe jonge duiven daarentegen staan nu voor de opgave om er wat moois van te maken en natuurlijk om hun plaats op het vlieghok voor volgend jaar te verdienen.

\r\n\r\nGisteravond nog even bij dr. Fernand Mariën geweest. Gelukkig we kunnen weer op twee oren gaan slapen voor wat betreft de gezondheid althans. Geen geel, geen verkeerde zaken in de mest, luchtwegen goed kortom geen mankementen.

\r\n\r\nDe jongen trainen ook goed, nog niet super maar dat hoeft nu ook nog niet. Helaas kunnen ze vanwege het hopeloze weer niet weggebracht worden en dat vind ik toch wel een tekortkoming in de voorbereiding.

\r\n\r\nHoe het ook zij, ze zullen het komende zaterdag absoluut beter moeten doen dan afgelopen week. Ook al was de eerste prijs prima, het vervolg was ver benenden de maat. Wel op 1 na alles thuis en dat stemde tot tevredenheid. Ze zullen toch in ieder geval wel wat geleerd hebben denk ik dan maar.

\r\n\r\nAls alles een beetje meezit met de eigen vlucht volgende week, ga ik zaterdagmiddag 21 juli op uitnodiging van de familie Eijerkamp richting Brummen. Hopelijk wordt het dan genieten van de thuiskomst van de Munchen duiven. Ook vriend Cees Donker is aanwezig voor het maken van een film. Het kan een bijzonder mooie dag worden, reken maar dat er wat afgemolken wordt! Tevens mag ik dan een jonge duif meenemen uit de topper van het hok Eijerkamp Ché.

<<< Terug