No items found.

4-6-2007 - De voorbereiding op de Koninginnevlucht is begonnen


De maandagmorgen training van de weduwnaars was redelijk tot goed. Het was mooi weer en de doffers hadden er schik in. De mest vond ik vanmorgen normaal en verder niets bijzonders. Het wordt nu puzzelen welke naar Orleans moeten en welke naar Duffel zullen gaan.

De 06-151 (zomerjong van vorig jaar) met drie kopprijzen en reeds een 1e, de verassing bij ons op het hok, zal deze week een weekje rust krijgen. Hij kwam zowel afgelopen zaterdag als de week daarvoor als Achene van de laatsten thuis. Meestal wordt daarmee een signaal afgegeven dat ze niet 100% goed in hun vel zitten.

Over de jonge duiven zijn we op dit moment nog niet volledig tevreden. Sinds we gestopt zijn met verduisteren is het met de gezondheid oppassen geblazen volgens mij. De vlieglust is lang niet 100% en de eetlust kan ook beter. Mogelijk ligt er een coli besmetting op de loer. Goed in de gaten houden dus de komende dagen en zonodig ingrijpen.

Binnen niet al te lange termijn zullen ze de mand een keer in moeten. De eerste officiële africhting is erg vroeg dit jaar en zullen we niet halen. Als het enigszins kan zullen ze de tweede en derde africhting meegaan.

 

<<< Terug