No items found.

2-6-2007 - De derde midfondvlucht vanaf Pommeroeul


Totaal 30 weduwnaars ingekorfd. Vorige week de eerste twee duiven van dit seizoen niet meer thuisgekomen. Erg jammer vooral omdat het ook nog eens om korte vluchtjes ging. Nog 5 duiven thuis laten zitten. De een niet voldoende hersteld van afgelopen week en enkele welke nog te weinig hebben laten zien.

De weersvooruitzichten zijn blijkbaar niet optimaal geweest omdat er pas om 11.40 uur gelost kon worden. De 05-292 staat 1e getekende en heeft dit met name ook verdient door zijn constante presteren tot nog toe, hij staat momenteel bovenaan voor asduif oud in de vereniging. En hoe kan het ook anders Koos 04-341 staat als 2e getekende. Koos presteert nagenoeg altijd goed met warm weer en noord oosten wind, precies de omstandigheden dus welke verwacht worden.

We starten in de vereniging met 7 en 12 maar komen wel 11 minuten achter de eerste aan. Dat gat is veel te groot en kan niet goed genoemd worden. Onze eerste was de jaarling 06-125 deze doffer komt uit de 927 x 515. De 927 heeft nog in zijn afstamming klz. Kleine Dirk en Superkweker A. vd Veen. De 515 treft u aan onder het kopje kwekers. Overigens vloog de 06-125 als jong ook reeds een 3e en een 7e in de vereniging. Onze tweede duif was de 06-189 welke dit jaar ook reeds een 1e speelde. Ook nu weer een hoog prijspercentage met 19 van de 30 en gelukkig ook alles thuis, ook al is de laatste nog na 8 uur gekomen. De 1e getekende mist dit jaar voor het eerst zijn prijs. Gelukkig wist Koos zich als 2e getekende keurig te plaatsen op de uitslag zodat de aangewezen punten binnen zijn.

Volgende week de koninginne vlucht vanaf Orleans, de stad van Jeane d'Arc. Persoonlijk vind ik het de mooiste vlucht met de meeste uitstraling in duivenland. Het is ook een vlucht waar je alles op kunt verwachten. We hebben fantastische vluchten gehad, hele snelle, hele trage maar ook rampvluchten. Laten we hopen dat we in ieder geval van het laatste verschoond blijven.

Rest mij J. & S. Timmermans te feliciteren met hun 1e van deze vlucht en trouwens ook hun keurige uitslag. 

 

<<< Terug