No items found.

26-5-2007 - Even stoom afblazen


Nou nou dit was weer duivensport in Friesland op zijn top! 's Morgens als eerste in Nederland gelost in Meer. Waarom zo vroeg is ook nu weer het eerste dat door je hoofd heen schiet. Gevolg weer veel getelefoneer van liefhebbers die er precies zo over denken en maar niet kunnen begrijpen waarom er niet nog eens 2 uur gewacht wordt met lossen. Nou we hebben het geweten. Een veel te traag verloop, een concours dat ruim 30 minuten open staat en nog veel te veel duiven onderweg op de zaterdagavond. En dan hoofdstuk twee de fondvlucht vanaf Ablis. Door de zeer slechte weersomstandigheden kon er helaas niet gelost worden in Frankrijk. Waarschijnlijk mede vanwege de slechte voorspellingen voor de zondag is besloten om met de duiven te gaan rijden richting België. Een hele logische gedachte overigens. Ook in zuid België blijkt het weer niet goed te zijn zodat men uiteindelijk uitkomt in Duffel. Aangezien men niet eerder op de lossing plaats arriveerde konden de duiven pas om 15.30 uur worden gelost. Hoe lang zouden ze hebben stilgestaan? De rapportage van de convoyeur vermeld hier niets in detail over, zijn ze nog voorzien van drinkwater? Het zal wel altijd een vraag blijven. Maar goed ook dat hebben we geweten! Wat een trage aankomsten en wat een verliezen nog 's avonds in de club. Om precies te weten 139 duiven thuis van de totaal 221 ingekorfde duiven, let wel dit van een vlucht vanaf Duffel en dan nog 37% van de gezette duiven niet thuis! Ik kan persoonlijk nog steeds niet begrijpen waarom er niet nog een nacht wordt gewacht of misschien nog wel beter rijdt met de duiven naar Friesland en breng ze keurig terug naar de lokalen. O ja ik hoor velen al zeggen we hebben toch een fijne vlucht gehad, hierop zeg ik alleen maar bestudeer de uitslag (en dan wel de uitslagen van alle samenspelen) en geef uw oordeel! Uitzonderingen zowel positief als negatief zijn er bij elke vlucht en onder alle weersomstandigheden dus daar wens ik niet naar te kijken. O ja......ik weet het wel de beste stuurlui staan al sinds jaar en dag aan wal! Het lossen van duiven blijft voor velen een hele moeilijke klus.

En dan nu het sportieve gedeelte. Viel er dan niets te genieten tijdens dit weekend? Ja zeker vanaf Meer 1 en 2 in de vereniging en 2 en 3 in samenspel 10 van de afdeling. Een prima prestatie met bij ons op het hok een rechtstreekse Eijerkamp voorop genaamd de Ganzeveld boy. Twee seconden later werd de 06-183 geklokt. Een zeer veel belovende jonge doffer uit de 911 (zoon dcht.Porsche Bond x 530 H. van Dijk) x een 100% zuivere Koopman duivin. De 06-183 heeft dit jaar nu 8 keer de mand gezien en wist zich alle 8 keer op de uitslag te spelen. Totaal 27 mee en 14 in de prijzen. Wel nog één duif achtergebleven.

De fondvlucht of dus eigenlijk vitesse vlucht uit Duffel verliep enorm traag. De vlucht stond maar liefst een dik uur open. We starten met 5 en 8 in de vereniging tegen 221 duiven. Als eerste de 06-089 een jonge doffer welke nog niet één keer de uitslag wist te raken. Onze tweede duif is een kanjer, een echte krachtpatser namelijk de 04-381. Hij wist al meerdere keren in de top van de uitslag te eindigen en doet het vooral zeer goed op de zwaardere fondvluchten zoals Le Mans en Blois. Precies 5 van de 10 gezette duiven in de punten en nog één achterblijver. In dit weekend dus 2 duiven niet op appèl. Het zijn de eerste duiven die we verspelen dit seizoen. Hopelijk komen er in de loop van zondag of maandag nog een paar thuis.

Overigens de felicitaties aan het adres van onze sympathieke Japanner Sjors Kuto. Hij wist met 7 duiven mee de 1e te spelen bij ons in de club. Ook wil ik Jacob Poortvliet feliciteren met zijn 1e en 2e prijs vanaf Duffel in de gehele afdeling Friesland. Grote klasse van deze superman uit Surhuizum.

<<< Terug