No items found.

19-5-2007 - Al weer een snelle vlucht, nu vanaf Pommeroeul


Eerst even wat rechtzetten. In het vorige nieuwsitem vermelde ik dat de 02-670 vorig jaar asduif van de vereniging was geworden. Dit is onjuist en moet zijn asduif in 2005, de oplettende Jan Timmermans maakte mij hierop attent! Toch fijn dat de stukjes gelezen worden.

Deze week de 05-383 uitgeschakeld. Deze 2 jarige doffer was vorig jaar nog onze beste doffer en eindigde als 4e asduif oud. Waarschijnlijk heeft hij vleugelproblemen en dat zou dan nummer twee zijn dit jaar.Toevalliger wijs komen beide doffers uit de dezelfde moeder zijnde een dochter van de Porsche Bond.

Nu de vlucht vanaf Pommeroeul over een afstand van bijna 334 kilometer. De duiven werden gelost om 7.15 uur (weer erg vroeg dus!). Met een behoorlijke zuidwesten wind werden er hoge snelheden verwacht. Om 10.32 uur melde de jaarling doffer 06-151 zich. Deze jonge doffer is zich zo langzamerhand als een echte topper aan het ontwikkelen, oordeel zelf: Een 1e, 8e en 3e tot nog toe in de vereniging en tevens nog geen vlucht gemist dus na 6 vluchten 2e asduif in de vereniging. Hij komt uit onze Kapitein Eenoog,  in zijn topjaren asduif in de vereniging keer een duivin van Ruud Lamers uit Heteren. Helaas is deze duivin dit voor jaar gestorven.

De duiven kwamen redelijk goed af ook al hadden de eersten wat dichter op elkaar moeten zitten. Totaal 22 in de prijzen van de 36 ingekorfde duiven is goed te noemen en daar zijn we ook bijzonder tevreden over.

Trouwens ik kan mij in 34 jaar duivensport niet een seizoenstart heugen waarbij we na 7 vluchten (inclusief africhting Deventer) nog geen duif verspeeld zijn. De grote aantallen duiven die er wekelijks ingekorfd worden getuigd eveneens van het feit dat ook anderen geen of nauwelijks duiven hebben verspeeld.

Rest mij nog even  Jan en Symen Timmermans te feliciteren met de prachtige overwinning. De combinatie is bezig aan een sterke seizoenstart, ditzelfde geldt eveneens voor Comb. Wemer-De Bie en Harm van Dijk. Nu doorzetten mannen en de competitie spannend houden tot de laatste vlucht aan toe!

<<< Terug