No items found.

5-5-2007 - Pittige maar mooie eerste midfondvlucht


Het was zwaar! De eerste midfondvlucht vanaf het Belgische Menen, afstand 325 kilometer, kregen de duiven bepaald niet cadeau. We hadden er 37 ingekorfd waarvan er 22 zich in de uitslag wisten te vliegen. De eerste duif komt maar liefst 11 minuten achter nummer 1 in de vereniging hetgeen natuurlijk een te groot gat is. Toch als derde liefhebber op een 13e plaats op de uitslag tegen totaal 526 duiven. Twee liefhebbers voor ons met 12 duiven dus. Tegen het einde van de middag wel alle 37 duiven weer thuis en ondanks dat ze het niet gemakkelijk hebben gehad viel het op hoe fit ze nog waren.

Onze eerste duif was een kleinzoon van de Porsche Bond van Eijerkamp x een 100% zuivere Koopman duivin. Deze jaarling doffer speelt nu 4 op 4 dus nog een 100% score. Na vier vluchten nog 8 duiven met 100% prijs. Ook nog 3 duiven welke zich nog niet op de uitslag wisten te classeren.

We proberen de duiven zo langzamerhand naar een goede vliegvorm te brengen. Dat dit geen eenvoudige klus is spreekt voor zich en het is natuurlijk ook maar de vraag of het zich allemaal zo laat plannen als wij graag willen. De toekomst zal het leren!

Volgende week de eerste fondvlucht vanaf het Franse Chantilly, afstand precies 500 km.

<<< Terug