21-4-2007 - Fraaie overwinning op Boxtel


Ook de tweede vlucht van het seizoen leverde een overwinning voor ons op. Totaal ingekorfd in de vereniging 588 duiven. We hadden zelf 39 duiven meegegeven. 1 laat doffertje is afgehaakt met vleugelproblemen. Ik verwacht niet dat we deze jonge doffer dit jaar nog kunnen spelen. Erg jammer maar het is niet anders.

Onze eerste duif was de NL06-151 een laat jong van vorig jaar uit Kapitein Eenoog welke op zijn beurt een zoon is van ons superkoppel 732 Asduifke x 436 Gouden Kweekster. Onze 2e duif was goed voor een 5e plek in de vereniging en dat was de NL05-351. De 351 is eveneens uit het goede hout gesneden. Vader is de NL99-223 en moeder de NL01-515. Beiden zeer goede duiven bij ons op het kweekhok.

Totaal 39 mee en 23 in de prijzen. De duiven kwamen in het begin behoorlijk goed af en rond het middaguur waren alle 39 weer present. Afgelopen week besloten om niet langer met de duivinnen te vliegen. We hadden 12 zomerjongen van vorig jaar, aangevuld met een paar ouderen aangewezen om dit jaar mee te vliegen. De onervarenheid van de duivinnen spreekt toch boekdelen. Ze trainden niet goed en hadden tijdens de eerste twee vluchten de hele zaterdag nodig om thuis te komen. Volgend jaar maar eens anders aanpakken met de duivinnen.

De jonge duiven zijn vorige week allemaal geënt tegen paramixo. Zo langzamerhand komen ze allemaal buiten en het zal niet zo lang meer gaan duren eer de koppel in de lucht staat.

Volgende week al weer naar België voor de vlucht vanaf Duffel.

<<< Terug