7-4-2007 - 1e africhting vlucht met de afdeling


De eerste africhting vlucht met de afdeling zit er op. We hadden in de vereniging afgesproken om er een klokvlucht van te maken zodat we ook de systemen konden testen. Onder werkelijk fantastische omstandigheden werden de 613 duiven van onze vereniging in Deventer losgelaten om 9.30 uur, een zeer kalme noord tot noordwesten wind een een temperatuur van rond de 11 graden.

Het werd een zeer vlotte vlucht. We kregen er precies tien gelijktijdig hetgeen dit keer betekende tijdverlies. Met name de jaarlingen kennen het spelletje van het weduwschap nog niet optimaal zodat er nogal wat getreuzeld werd met het binnenlopen. Totaal 53 duiven mee en 31 op de uitslag is toch een fijne en hoopvolle start.

De eerste duif die bij ons binnenliep was een laat doffertje uit een dochter van de Porsche Bond keer een zoon van de Don Leo, beiden van Eijerkamp. Tegen een uur of 5 arriveerde de laatste duivin, toevalligerwijs de nestligger van onze eerste,  zodat ze allemaal weer present zijn. Voor de uitslag zie onder het kopje uitslagen verderop de site.

Volgende week de eerste officiële vlucht vanaf Heteren!

<<< Terug