3-4-2007 - Duiven in training


We zijn momenteel volop bezig met het africhten van de duiven. Inmiddels zijn ze vier keer in de mand geweest en tot nog toe zijn ze allemaal nog present. De eerste twee keren waren ze voor mij thuis, dit was vanaf Boyl  (7 km.) en vanaf Frederiksoord ( 25 km). De derde keer hebben ze er vanaf Havelte (33 km.)  een halve fondvlucht van gemaakt.

Eén jaarling doffer was voor mij aan en de rest heeft er de hele middag over gedaan om thuis te komen. Nogmaals gelukkig wel allemaal weer present. Als de weersomstandigheden goed zijn dan gaan ze a.s. zaterdag met de afdeling mee naar Deventer voor een testvlucht.

Ze beginnen inmiddels goed te trainen bij huis en gedragen zich zo langzamerhand al als echte weduwnaars. Gisteren voor het eerst de jonge duiven los gehad. Vanwege de harde noord oosten wind hebben we daarmee een paar dagen langer gewacht dan normaal. Het is eerst altijd even wennen voor de jonge garde maar na een paar weken zullen ook de jongen al aardig in het ritme komen. De eerste weken zullen ze trouwens zo veel mogelijk open hok krijgen zodat ze vrij uit en in kunnen vliegen.

<<< Terug