4-6-2018 - Op enkele weken tijd vier afdelingsoverwinningen met nazaten van onze duiven


In het Spoor der Kampioenen konden we lezen dat de winnende duif van Chimay enkele weken geleden tegen 16.989 duiven afkomstig is van Ype van Kammen uit Zwaagwesteinde. We konden tevens lezen dat de winnende duif voor 25% bloed in haar aderen heeft afkomstig van onze kweekhokken. Wetende dat Ype uitermate succesvol is met nazaten van Mr. Branco kan het bijna niet anders dat het ook hier het geval is. Ype wacht meestal tot de wintermaanden om zijn prestaties door te geven dus we komen het t.z.t. nog wel te weten. Ype gefeliciteerd met de prachtige overwinning!


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 

kwam daar de melding van Jeroen Dedden uit Darp. Hij wist gisteren in de afdeling 10 (rayon 5 t/m 8) een 1e NPO Troyes te winnen tegen 2.485 duiven.
En een eerste in de afdeling spelen is altijd een bijzondere prestatie. Het maakt het voor ons nog een stukje mooier want de winnende duif is een kleinkind van de NL12-1045507 welke we kweekten uit de Zoon Special Blue van Pieter Veenstra x de Grijze 778 van Hans & Evert Jan Eijerkamp. Jeroen van harte proficiat! Het is wel behaald tegen toppers als Leideman en Koopman zonder al die anderen te kort te doen trouwens!


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 

een dagje uitstel was er afgelopen zondag dan toch de vlucht vanaf Quievrain voor de afdeling Friesland '96.
Glorieus winnaar van deze vlucht tegen 12.994 duiven werd de NL17-1679194 van Gerard Heinhuis uit Steenwijk. Momenteel één van de te kloppen mannen in onze afdeling met wekelijks bijzonder goede prestaties.
Gerard haalde in het verleden enkele malen een paar duiven bij ons waar hij bijzonder goed mee is geslaagd. De winnaar van afgelopen zondag is een kleinkind langs vaderskant van de NL13-1624974 welke door ons werd gekweekt uit zoon Special Blue x Titania en langs moederskant uit de NL12-1045548 'Het Kweekwonder' uit Explorer II x de NL10-1075530 Double Branca.
Kortom veel Mr. Branco bloed in deze afstamming want zowel Titania als Double Branca zijn dochtersvan Mr. Branco.
Gerard gefeliciteerd met deze puike prestatie!    

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vers van de pers, Gerard Heinhuis wint Bourges met kleinkind Mr. Branco!

<<< Terug